Merging Traditional and Stucco Designs

Artists Jessica Stockholder and Patrick Chamberlain envisioned a large expansive space to serve as a studio for Jessica which would allow her to work on her sculptures.

The couple worked with architect Joseph Bergin to create a suitable extension. They had a clear idea in mind from the very beginning, telling Bergin “We want stuccoe cubes“.

The existing garage attached to the house was demolished to make space for the studio. The new studio includes a 600-square-foot section for cars.

Stockholder often creates her work in relation to wall surface and space, so she wanted a lot of blank wall space. The walls in her new studio range from 12 to 16 feet high.

Bergin also installed clerestory windows above several walls to let in light without taking up valuable space. A large additional window on the back of the studio overlooks the garden allowing you to look out and enjoy a beautiful view.

The connecting space between the studio and the house was a key part of the addition’s design and acts as a mudroom. It blends the two buildings’ styles, combining traditional architecture with the studio’s stucco exterior.

For the original article see below.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s